МВР „занули“ на първо число броя на участниците в катастрофи, които

...
МВР „занули“ на първо число броя на участниците в катастрофи, които
Коментари Харесай

Ето как МВР „занулява“ на първо число статистиката за катастрофиралите с опасност за живота

МВР „занули“ на първо число броя на участниците в произшествия, които са с заплаха за живота. В днешния бюлетин 28-те тежко потърпевши през октомври към този момент ги няма в нито една рубрика, а преброяването стартира изначало за ноември.
 31october  1november
Както „Труд“ писа, вътрешното министерство умишлено лъже в статистиката за жертвите на пътя, като не включва починалите не на място. Ако са умряли в болница до 30 дни след случая, те също би трябвало да влизат в броя на жертвите.

През февруари т.г. двама специалисти по информация и разбор в Главна дирекция “Национална полиция ” решили “на своя глава ” да ревизират какво се е случило с близо 2000 души, записани “с заплаха за живота ” през 2016 година Оказало се, че 39 от тях са умряли в границите на 30 дни след пътния случай. Следователно статистиката за 2016 година не е със 708 починали, а със 747. Когато специалистите докладвали на началниците си, никой не си мръднал пръста да промени отчетите.

В последните дни на октомври от КАТ бяха „занулили“ и броя на произшествията за месеца, само че се поправиха след обява на „Труд“.

Вътрешният министър Валентин Радев се похвали тази седмица, че жертвите и потърпевшите понижават в резултат на ограниченията на Министерство на вътрешните работи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР